Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

ŞIRNAK’TA İŞ SAHİBİ OLMAK İÇİN 1884 KİŞİ İŞKUR’A BAŞVURMUŞ

 

4.12.2008 12:02:24

Giderek Kötüleşen İşsizlik Şırnaklıları Da Fena Vurdu. İşkur’dan Aldığımız Verilere Göre Sadece 2008 Yılında 1884 Kişi İş Bulma Umudu İle Başvuru Yapmış. Bu Sayı Bile Şırnak’ta Olağanüstüyken Kayıtlı Olmayan Binlerce Kişinin Var Oluşu İse Durumun Ne Kadar Vahim Olduğunu Gözler Önüne Seriyor.

 

 

G.ŞIRNAKHABER- Şırnak’ta bir türlü çözülemeyen işsizlik sorunu giderek artıyor. İş ve İşçi Bulma Kurumuna başvuran işsizler iş bulma umuduyla yıllarca bekleye dursun yeni işsizlerde ardı sıra kayıt başvurusu yapıyor. Türkiye İş Kurumu Şırnak İl Müdür Vekili Lezgin Özmen 2008 yılında 1884 kişinin iş bulmak için kayıt yaptığını belirti. Özmen, Türkiye İş Kurumu Şırnak İl Müdürlüğü olarak 2008 yılının son dört ayında yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi; “Kendi işini kuracak işsizlere yönelik Halk Eğitim Merkez Müdürlükleri, Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi (ÇATOM) işbirliği ile il Merkezimizde 24 kişiye kilimcilik meslek edindirme kursu, Cizre İlçesinde işini kuracaklara yönelik 20 kişiye kilimcilik ve 15 kişiye kuaförlük saç bakımı ve yapımı kursu ile İdil İlçesinde halıcılık mesleğinde 24 kişi ve kilimcilik dokumacılığında 12 kişi olmak üzere toplam 95 kişilik kurslar açılmıştır. Halen bu kurslarımız devam etmektedir. Kursiyerlerimize günlük olarak 12 YTL gibi cüzi bir para verilmektedir. Bunun yanı sıra kaza ve meslek hastalık primleri de yatırılmaktadır.

Hizmet alanımızda faaliyet gösteren iş yerlerinin büyük bir kısmı ziyaret edilerek, iş gücü taleplerinin kurumumuz kanalıyla karşılanması için iş yerlerinden azami gayret sarf edilmesi istenmiştir. Özürlü ve eski hükümlü kontenjan açığı olan iş yerleri tespit edilerek, söz konusu iş yerlerinden en kısa zamanda kurumumuza başvurarak bu açıkların kapatılması istenmiştir. İl Müdürlüğümüze bu dönemde vasıflı ve vasıfsız olmak üzere 1608 normal, 224 özürlü ve 52 eski hükümlü kayıt yaptırmak üzere müracaata bulunmuş olup, mevzuatımız doğrultusunda kayıt işlemleri yapılmıştır. Bu sayı toplam itibari ile 1884 kişiye ulaşmıştır. İl Müdürlüğümüzde 2008 yılı içerisinde iş aramak maksadıyla kayıt yaptıran işsiz vatandaşlarımızdan 195 Normal, 25 özürlü, 4 eski hükümlü olmak üzere toplam 224 kişi kurumumuz aracılığıyla kamu ve özel sektörde işe yerleştirilmiştir. İşsizlik Sigortası Uygulamaları ile ilgili olarak; işten çıkaracakları işçiler için düzenleyecekleri işten ayrılma bildirgesi örneği ile afiş ve broşürler gönderilmiş olup, gerekli bilgilendirilmeler yapılmıştır. 01.01.2008 ila 01.12.2008 tarihleri arasında işsizlik ödeneği için başvuranların sayısı 330 kişiye ulaşmıştır. Bunlardan 49 kişi hak etmiş olup, işsizlik ödeneği alanlar sağlık hizmetlerinden de yararlanmaktadır. 281 kişi askerlik, istifa gibi çeşitli nedenlerle yararlanmamıştır. Ayrıca İl Müdürlüğümüze işsizlik sigortası için başvuran vatandaşlarımıza konu hakkında detaylı bilgi verilmekte, uygulama kapsamına giren işsizlere yönelik çalışmalarımız olmaktadır.”dedi

 İş arayan olarak 2008yılında Türkiye İş Kurumu Şırnak İl Müdürlüğümüze kayıt yaptıran işsizlerin işe yerleştirme oranı %12 olduğunu vurgulayan Müdür Vekili Özmen, ilimizde yaşanan işsizlik sorununun çözümü konusunda şu ifadeleri kullandı; “ günümüzde dünyanın bir numaralı sorunu haline gelen işsizlik, ilkemizin, bölgemizin ve ilimizin de en büyük sorunu olarak başta yer almaktadır. Bölgemi ve ilimiz açısından değerlendirecek olursa; ilimiz sınırları içerisinde bulunan sınır kapılarının sınır ticaretine açılması ve gerekli kolaylıkların gösterilmesi gerekmektedir. Köyden kente oluşan göçün önüne geçmek için kırsal alan kalkınma planları çerçevesinde köye dönüşlerin hızlandırılarak destek sağlanması gerekmektedir. Bölgemizde devam eden ve bazıları proje aşamasında olan barajların bitirilip sulu tarıma geçişe hız verilmesi gerekmektedir. TOKİ tarafından yapılacak konut inşaatına başlanarak inşaat sektöründe istihdama ağırlık verilmesi. Mesleki eğitim alanlarına ağırlık verilerek iş gücü piyasasına kalifiye eleman kazandırılması. İlimizde bulunan başta kömür ocaklarının istihdama açılabilmesi için TKİ tarafından işletilmesi ile bölgede işsizliğe büyük oranda çözüm olacağını düşünüyorum” açıklamasında bulundu.    

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337957

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber